Malzemeler:
Choux Hamuru (Ekler Hamuru):
- 1 su bardağı su
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- Bir tutam tuz
Krema Dolgusu:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata Sosu:
- 200 gram bitter çikolata
- 100 ml krema
Yapılışı:
1. Choux Hamurunun Hazırlanışı:
- Suyu, tereyağını ve tuzu bir tencereye alarak kaynatın.
- Kaynadıktan sonra unu ekleyin ve hızlıca karıştırarak hamur haline getirin. Hamur, tencerenin kenarlarından ayrılmaya başlayana kadar karıştırın.
- Hamuru ocaktan alın ve 5 dakika kadar soğumaya bırakın.
- Yumurtaları teker teker ekleyerek hamuru karıştırın. Her bir yumurtayı iyice yedirmeden diğerini eklemeyin. Hamur, parlak ve pürüzsüz olmalı.
- Hamuru sıkma torbasına koyarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 7-8 cm uzunluğunda şeritler sıkın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 25-30 dakika kadar altın rengini alana kadar pişirin.
2. Krema Dolgusunun Hazırlanışı:
- Bir tencereye süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısını ekleyin. Çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin.
- Karışım koyulaştığında ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin. Tereyağını da ekleyerek karıştırın.
- Kremayı soğumaya bırakın ve daha sonra sıkma torbasına doldurun.
3. Çikolata Sosunun Hazırlanışı:
- Kremayı ısıtın ama kaynatmayın.
- Kremanın içine çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
4. Eklerleri Doldurma:
- Soğuyan ekler hamurlarını ortadan ikiye kesin ve hazırladığınız kremayı içine sıkın.
- Üzerine çikolata sosunu gezdirin.
Servis:
Eklerlerin üzerine pudra şekeri serpebilir ya da çikolata sosuyla dekore edebilirsiniz. Soğuttuktan sonra servis edin.
Afiyet olsun!